VIZITEAZA-NE

Hai sa discutam despre proiectul tau de design interior!

STUDIO TIMISOARA

Str. Dr. Gheorghe Marinescu Nr. 1, Ap. 8
T: +40 356 807 555, M: + 40 728 160 655
E-mail: info@whitedotdesign.ro

Intrebari frecvente

Ce fel de servicii oferă White Dot Design?

White Dot Design îți vine în ajutor prin următoarele tipuri principale de servicii:

 • proiectare rezidențială, comercială sau HoReCa,
 • vânzare/import produse,
 • consultanță în amenajare,
 • asistență la cumpărături,
 • second opinion (*NOU!)

1). Proiectare

În pachetul de proiectare pot fi incluse servicii de consultanță în amenajare, relevare și compartimentare, planuri 2D, schițe tehnice pentru mobilier la comandă, randări 3D fotorealiste și nu numai. Vezi câteva exemple de proiecte pe pagina de Portofoliu.

Pentru proiecte speciale, se poate apela și la serviciul de dirigenție șantier, care cuprinde: realizarea unui deviz de lucrări / materiale, intermedierea și supravegherea echipelor de implementare, precum și asigurarea unui șantier cât mai eficient din punct de vedere al costurilor și timpului de lucrări.

Citește mai multe despre serviciile de proiectare aici.

2). Vânzare

Suntem importatori direcți, respectiv revânzători, pentru peste 150 de furnizori importanți de produse de interior și exterior din Italia, Spania, Germania, Portugalia și nu numai.

Totul de la A la Z – începând cu materiale specializate de construcții, până la obiecte decorative precum draperii, covoare și chiar și parfumuri de cameră.

Îți oferim recomandări de specialitate pentru a alege produsele potrivite pentru tine, discount-uri speciale în funcție de volum, transport până la domiciliu și garanție post-vânzare.

Poți vedea o parte din furnizorii noștri pe pagina de Brands – însă sunt prea mulți ca să îi enumerăm 🙂 – sau ne poți cere o recomandare de produs oricând pe e-mail, indiferent de ce ai nevoie!

3). Consultanță, asistență & more

Pentru că și atunci când totul e stabilit, vor apărea hopuri neașteptate în planuri. De aceea îți venim în ajutor cu serviciile de consultanță în amenajare, asistență la cumpărături și noul serviciu *Second Opinion!

 • Consultanță

Fie că ești la început de proiect și ai totul definitivat în teorie și vrei doar să te consulți cu specialiștii, fie că ești într-un punct critic decizional al proiectului, ne poți contacta să discutăm la birou sau chiar la locație.

Managerii noștri de proiect îți stau la dispoziție cu sfaturi bazate pe o experiență îndelungată în domeniu, inventive și mai ales realiste. Citește mai multe despre acest serviciu aici!

 • Asistență la cumpărături

Spațiul e pregătit, ideile sunt definitivate – ce produse cumpărăm și de la ce magazine? Ai nevoie de un partener de încredere la shopping, iar aici intervenim noi!

Te vom însoți la magazinele alese de tine și te sfătuim care sunt produsele potrivite pentru proiectul tău, sau îți prezentăm noi magazine în oraș, unde știm sigur că vom găsi soluții de calitate, după gusturile tale și în limita bugetului stabilit.

 • Second Opinion

Ai primit un proiect sau un sfat care crezi că ar putea fi nerealist sau dificil de implementat în modul cum îți dorești? Am fost și noi în astfel de situații și am reușit să readucem proiectul pe calea cea bună. De aceea am avut ideea de a crea noul serviciu Second Opinion.

Ce înseamnă – că poți veni cu orice materiale, recomandări sau sfaturi primite din altă parte (fie de la un profesionist, fie de la o altă sursă de încredere) și să ceri încă o părere de la specialist. După cum spune vechiul proverb – „măsoară de 2 ori, taie o singură dată”, aplicăm aceeași idee pentru a răspunde la următoarele întrebări:

– Este oare o variantă bună pentru tine?

– Vei fi nevoit să faci compromisuri în alte părți pentru a implementa această idee?

– Cu siguranță te încadrezi în bugetul tău prestabilit?

– Vrei doar să știi că nu vei întâmpina probleme pe viitor?

Aplică acum pentru serviciul Second Opinion, sau orice alte servicii prin telefon sau e-mail direct!

De ce am nevoie de un designer de interior?

Sunt mai multe motive pentru care este recomandat să apelați la un designer de interior:

 • Experiența în dezvoltarea unui număr mare de proiecte de diferite dimensiuni, particularități și limite.
 • Anticiparea și soluționarea problemelor tehnice care apar pe parcursul proiectului.
 • Reducerea costurilor și a drumurilor în nenumărate magazine pentru a crea o listă de produse necesare pentru proiect și respectiv, verificarea compatibilității cu proiectul dumneavoastră.
 • Realizarea de simulări 3D realiste pentru o vizualizare clară în spațiu a tuturor elementelor proiectului.
 • Consultanță specializată în alegerea de finisaje, materiale, texturi, culori etc. potrivite pentru proiect, în limita bugetului stabilit.
 • Planuri și fișe tehnice clare pentru o executare mai rapidă și sigură a proiectului de către constructor.
 • Funcționalitate și design perfect adaptat nevoilor dumneavoastră, pentru ca viziunea inițială să devină realitate.

Care sunt etapele unui proiect de amenajare și cât timp durează realizarea?

În linii mari, sunt patru etape în cadrul fiecărui proiect: Evaluarea, Conceperea, Proiectarea și Amenajarea. Te invităm să aprofundezi acest subiect pe pagina Proiectul tău de la A la Z.

Timpul necesar pentru fiecare proiect variază în funcție de complexitatea acestuia, stadiul actual în care se află spațiul și nevoile tale. Putem estima doar perioada de timp alocată fiecărei etape din cadrul proiectului tău, în urma discuției inițiale.

Care este prețul unui proiect de design interior?

Ne dorim ca fiecare proiect semnat White Dot Design să fie unic, ceea ce presupune faptul că serviciile noastre nu au un preț standard. Totuși, onorariile diferă în funcție de punctul de start al proiectului, necesarul de materiale tehnice, complexitatea simulărilor 3D și numărul de vizite pe șantier pentru supervizarea lucrărilor / consultanță.

Oferta de preț este precedată de discuția inițială și detaliile legate de proiect. Este foarte util pentru managerii noștri de proiect să primească informații despre șantier, imagini cu ceea ce se dorește, precum și un buget / durată preferată de execuție.

Puteți solicita o ofertă de preț prin folosirea formularului de contact sau apelând numărul de telefon afișat pe pagina respectivă.

Când este momentul perfect pentru a apela la un designer de interior?

Unul dintre cele mai importante aspecte ale colaborării cu un designer de interior este sincronizarea. În funcție de cum îți dorești să arate proiectul tău final, este crucial ca totul să fie pregătit din timp, pentru a nu fi nevoie de intervenții costisitoare ulterioare, care pot să și cauzeze întârzieri pe șantier.

1). Case și construcții private

Arhitectul este cel care pregătește „terenul de lucru” și pictează liniile mari ale designului casei încă din prima fază a construcției. Astfel, pentru a obține un proiect cât mai personalizat pe stilul și dorințele tale, momentul ideal pentru a contacta un studio de design interior este atunci când arhitectul are pregătite schițele preliminare ale proiectului.

Asta înseamnă că elementele decorative exterioare, iluminatul exterior (și interior), fluxul casei și materialele speciale de construcție necesare pot fi definitivate exact cum le dorești încă din prima fază. Cu cât avansează proiectul pe hârtie, dar și în construcție, cu atât va fi mai dificil să se facă modificări majore, ca de exemplu iluminatul cu spoturi integrate în tavan fals sau adăugarea de uși culisante.

2). Apartamente

În funcție de stadiul în care pornește proiectul tău de amenajare al apartamentului, poți începe pregătirile înainte de colaborarea cu un designer de interior.

Pentru proiectele de renovare, există mai multe restricții în legătură cu ceea ce se poate modifica la planul apartamentului, iar în cazul acesta este necesar să se apeleze concomitent la un arhitect.

În cazul apartamentelor „la roșu” sau „la gri”, este important să se știe din timp rolul designerului de interior. Dacă planurile de instalații sanitare și electrice sunt gata implementate de dezvoltatori (sau au fost acceptate deja), nu se vor mai putea face modificări ulterioare, deci vor fi limitate opțiunile de amenajare. Se va mai putea totuși lucra la finisaje și mobilare, unde rolul este mai mult de decorator.

Chiar și la apartamente însă, se pot realiza modificări la aceste planuri, pentru ca rezultatul final să fie cât mai personalizat pe nevoile și dorințele tale. Astfel dacă dorești să beneficiezi de acest lucru, e recomandat să se apeleze la designer de interior cel târziu în stadiul inițial de „roșu”.

Aș dori să colaborez cu un designer. Cum se procedează?

La White Dot Design, orice proiect începe cu o conversație. La telefon, prin e-mail sau o întâlnire în studio, încercăm să evaluăm proiectul, iar ulterior să găsim soluțiile potrivite pentru tine. Această primă etapă nu presupune costuri.

Citește mai multe despre serviciul de consultanță gratuită aici.

După această întâlnire, dacă decizi să apelezi la serviciile noastre, vom încheia un contract de amenajare personalizat și vom începe să conturăm un concept general, pe baza căruia pregătim un plan 2D pe care ți-l prezentăm. De acolo pot începe discuțiile mai detaliate.

Ce fel de produse pot achiziționa prin intermediul WDD?

Din dorința noastră de a aduce la viață proiecte deosebite, s-a născut și nevoia de a colabora cu furnizori de produse de primă clasă. Din această categorie fac parte obiecte de mobilier pentru spații de sufragerie, dormitor, bucătărie, baie, comerciale, birouri, terasă și grădină.

De asemenea oferim finisaje precum parchet stratificat, gresie și faianță porțelanată și glazurată, uși de interior și exterior, corpuri de iluminat și accesorii decorative. Află totul despre fiecare brand și oferta de produse pe pagina de vânzare produse.

Se poate să achiziționez un produs fără a apela la serviciile de amenajare?

Sigur că da! White Dot Design vă oferă și posibilitatea de a achiziționa produse din colecțiile unora din cele mai importante branduri din domeniul designului de interior și exterior. Pentru a obține o recomandare sau o ofertă de preț la un produs anume, contactați-ne acum!

Cu cât mai multe detalii ne puteți oferi legate de volum, culori și finisaje, cu atât putem reveni și noi mai repede cu o ofertă personalizată!

Nu locuiesc în Timișoara, dar aș vrea să colaborez cu White Dot Design. Se poate?

Se poate! Putem colabora și de la distanță fără nici un compromis la calitatea proiectului sau timpul de execuție.

Acum este foarte simplu să colaborezi cu noi, fie prin discuții telefonice, fie pe e-mail sau apel video. Contactează-ne acum și stabilim împreună termenii de colaborare!

Răspunsul la întrebarea mea nu se află aici. Cum vă contactez?

Ne poți găsi la adresa de e-mail info@whitedotdesign.ro, la numărul nostru 0728 160 655 sau poți completa un formular scurt pe care îl găsești in pagina de contact.

Vreau să vă cunosc!

Te așteptăm  în vizită la sediul nostru: Str. Dr. Gheorghe Marinescu nr. 1, Et. 2, Ap. 8 (Zona Fabric), 300092, Timișoara, România.