VIZITEAZA-NE

Hai sa discutam despre proiectul tau de design interior!

STUDIO TIMISOARA

Str. Dr. Gheorghe Marinescu Nr. 1, Ap. 8
T: +40 356 807 555, M: + 40 728 160 655
E-mail: info@whitedotdesign.ro

Intrebari frecvente

De ce să apelezi la un designer de interior?

Sunt mai multe motive pentru care este recomandat să apelați la un designer de interior:

 • Experiența în dezvoltarea unui număr mare de proiecte de diverse dimensiuni, particularități și nivele de buget, care ajută la anticiparea și soluționarea impasurilor tehnice ce apar pe parcursul proiectului.
 • Reducerea costurilor de amenajare prin definitivarea și urmărirea implementării corecte a proiectului.
 • Eliminarea factorilor principali de stres: incertitudinea față de deciziile majore, vizitele constante pe șantier și magazine de specialitate, urmărirea implementării proiectului, coordonarea diverselor echipe de terți, etc.
 • Realizarea de simulări 3D fotorealiste pentru o previzualizare clară în spațiu a tuturor elementelor proiectului.
 • Consultanță specializată în alegerea de finisaje, materiale, texturi, culori etc. potrivite pentru proiect, în limita bugetului stabilit.
 • Planuri și fișe tehnice clare pentru o executare mai ușoară și sigură a proiectului de către constructor.
 • Funcționalitate și design perfect adaptat bugetului și nevoilor tale, pentru ca viziunea ta să devină realitate.

Vezi portofoliul nostru!

Care sunt etapele unui proiect de amenajare și cât timp durează implementarea?

În linii mari, sunt 4 etape în cadrul fiecărui proiect: Evaluarea, Conceperea, Proiectarea și Amenajarea. Te invităm să aprofundezi acest subiect pe link-ul de mai jos.

Timpul necesar pentru fiecare proiect variază drastic în funcție de foarte mulți factori:

 • stadiul de pornire al proiectului și complexitatea lucrărilor (ex. construcții speciale, modificări de compartimentare sau a planurilor electrice/sanitare),
 • nivelul de detalii și ceea ce dorești să obții de la proiect (ex. un stil de amenajare particular, decorațiuni inedite),
 • disponibilitatea și rapiditatea feedback-ului, precum și resursele pentru avansarea proiectului,
 • viteza echipelor de implementare , ș.a.m.d.

Noi putem să te ajutăm cu o estimare de timp ce ar trebui alocată fiecărei etape din cadrul proiectului tău, în urma discuției inițiale, bazată pe detaliile proiectului și experiențele noastre anterioare.

Citește mai multe aici!

Care este prețul unui proiect de design interior?

Fiecare proiect este diferit, ceea ce înseamnă că nu există un preț standard pentru serviciile de proiectare sau consultanță în amenajare.

Tarifele depind de câțiva factori cheie: suprafața, punctul de pornire al proiectului, necesarul de materiale tehnice 2D, complexitatea simulărilor 3D și numărul de vizite pe șantier pentru supervizarea lucrărilor / consultanță.

Oferta de preț este precedată de o discuție inițială despre detaliile proiectului. Este foarte util pentru proiectanții noștri să primească informații despre șantier, imagini cu ceea ce se dorește, precum și un buget / perioadă preferată de execuție.

Cere o ofertă de preț acum!

Când este momentul perfect pentru a apela la un designer de interior?

Unul dintre cele mai importante aspecte ale colaborării cu un designer de interior este sincronizarea. În funcție de cât de complex este proiectul tău final, este crucial ca totul să fie pregătit din timp, pentru a nu fi nevoie de intervenții costisitoare ulterioare, care pot să și cauzeze întârzieri pe șantier.

1. Am o casă / construcție privată

Arhitectul realizează configurația spațiilor și conturează posibilitățile de amenajare încă din prima fază a construcției. Astfel, pentru a obține un proiect cât mai personalizat pe stilul și dorințele tale, momentul ideal pentru a contacta un studio de design interior este în stadiul de proiect de arhitectură.

Asta înseamnă că elementele decorative exterioare, iluminatul exterior (și interior), fluxul casei și materialele speciale de construcție necesare pot fi definitivate exact cum le dorești încă din prima fază. Cu cât avansează proiectul pe hârtie, dar și în construcție, cu atât va fi mai dificil să se facă modificări majore, ca de exemplu iluminatul cu spoturi integrate în tavan fals sau adăugarea de uși culisante.

2. Am un apartament nou / de renovat

Indiferent de stadiul în care pornește proiectul tău de amenajare al apartamentului, este recomandat să faci toate pregătirile cu un designer de interior.

Pentru proiectele de renovare, există mai multe restricții în legătură cu ceea ce se poate modifica în planul apartamentului, iar în cazul intervențiilor asupra pereților imobilului, este necesar să se apeleze concomitent la un arhitect și un inginer structurist.

În cazul apartamentelor „la roșu” sau „la gri”, este important să se știe din timp rolul designerului de interior. Dacă planurile de instalații sanitare și electrice sunt realizate de către dezvoltator (sau au fost acceptate deja), nu se vor mai putea face modificări ulterioare, deci vor fi limitate opțiunile de amenajare. Se va mai putea totuși lucra la finisaje și mobilare, unde rolul este mai mult de decorator.

Chiar și la apartamente însă, se pot realiza modificări la aceste planuri, pentru ca rezultatul final să fie cât mai personalizat pe nevoile și dorințele tale. Astfel dacă dorești să beneficiezi de acest lucru, e recomandat să se apeleze la designer de interior cel târziu în stadiul inițial de „roșu”.

Contactează-ne!

Care sunt serviciile oferite de White Dot Design?

White Dot Design îți vine în ajutor cu următoarele tipuri de servicii:

 • proiectare de design interior și exterior în zona rezidențială, comercială sau HoReCa,
 • vânzare de produse high-end pentru interior și exterior,
 • consultanță în amenajare,
 • asistență la cumpărături,
 • Second Opinion sau „Aș mai dori o părere!” (*NOU!)

Citește despre fiecare aici!

Aș dori să colaborez cu voi. Cum se procedează?

La White Dot Design, orice proiect începe cu o conversație. La telefon, prin e-mail sau o întâlnire în studioul nostru, încercăm să evaluăm proiectul pornind de la informațiile primite și să îți propunem cele mai potrivite soluții. Această primă etapă nu presupune costuri.

După această întâlnire îți vom prezenta o ofertă personalizată de preț, iar dacă decizi să apelezi la serviciile noastre, vom încheia un contract de amenajare personalizat și vom începe să conturăm un concept general, pe baza căruia pregătim un plan 2D pe care ți-l prezentăm. De acolo pot începe discuțiile mai detaliate.

Contactează-ne!

Sunt arhitect / designer și aș dori să colaborăm!

Desigur!

Îți oferim acces la produse deosebite de la peste 150 de furnizori internaționali din portofoliul nostru și recomandări specializate bazate pe specificațiile proiectului tău! Te așteptăm să discutăm despre proiect fie la noi la birou, fie prin telefon/e-mail.

Contactează-ne acum!

Ce fel de produse pot achiziționa prin intermediul WDD?

Din dorința noastră de a aduce la viață proiecte deosebite, s-a născut și nevoia de a comercializa produse de primă clasă care să corespundă și celor mai exigente gusturi, atât din punct de vedere al designului, cât și al calităților tehnice. Din această categorie fac parte obiectele de mobilier pentru spații de sufragerie, dormitor, bucătărie, baie, comerciale, birouri, terasă, grădină sau spații ocazionale.

De asemenea îți punem la dispoziție și cele mai inovative finisaje: parchet natural compatibil cu încălzirea în pardoseală, gresie de mari dimensiuni pentru interior/exterior,  faianță porțelanată și glazurată, uși de interior fără toc din panouri de sticlă/lemn și uși de exterior cu clase de securitate superioare, corpuri de iluminat de design și accesorii decorative. Vezi ce produse sunt acum în Shop-ul nostru!

Citește despre brandurile noastre!

Se poate să achiziționez un produs fără a apela la serviciile de amenajare?

Sigur că da! White Dot Design vă oferă și posibilitatea de a achiziționa produse din colecțiile unora dintre cele mai importante branduri din domeniul designului de interior și exterior.

Fie că ai deja în minte un furnizor și un produs anume, fie că vrei să te ajutăm cu o recomandare de specialitate, noi îți stăm la dispoziție!

Cu cât mai multe detalii ne puteți oferi legate de specificații, culori și finisaje, cu atât putem reveni și noi mai repede cu o ofertă personalizată!

Contactează-ne!

Nu locuiesc în Timișoara, dar aș vrea să colaborez cu White Dot Design. Se poate?

Se poate! Putem colabora și de la distanță fără nici un compromis la calitatea proiectului sau timpul de execuție.

Acum este foarte simplu să colaborezi cu noi, fie prin discuții telefonice, fie pe e-mail sau apel video.

Să discutăm mai multe!

Răspunsul la întrebarea mea nu se află aici. Cum vă contactez?

Ne poți găsi la adresa de e-mail info@whitedotdesign.ro, la numărul de telefon 0728 160 655 sau poți completa un formular scurt pe care îl găsești in pagina de contact.

Sau poți programa o vizită să vorbim mai multe la sediul nostru: Str. Dr. Gheorghe Marinescu nr. 1, Et. 2, Ap. 8 (Zona Fabric), 300092, Timișoara, România.

Fă o programare acum!