Blog | 3 pași pentru o bucătărie superbă
Articole Design Interior. Blog. Inspiratie.Locul din casă care te întâmpină cu diverse arome la ceas de cină, locul în care îți citești ziarul la cafeaua de dimineață sau locul în care te reunești cu familia la o masă de weekend. Bucătăria este acel loc magic și extrem de plăcut al casei tale, un fel de „inimă” a căminului tău, iar aceasta trebuie să îți reflecte personalitatea și stilul de viață încă de la primele minute în care pășești în ea.
Însă cum reușești să îți pui amprenta și să creezi în același timp un spațiu funcțional? Specialiștii White Dot Design îți aduc în următoarele rânduri câteva sfaturi pentru un decor de efect în bucătăria ta.
Alege forma bucătăriei. Pasul întâi în amenajarea unei bucătării care să te mulțumească atât din punct de vedere al aspectului cât și al funcționalității este stabilirea unei schițe referitoare la mobilier și aparatură. Există o mulțime de forme pe care le poate lua bucătăria ta, de la cea în formă de ”L” sau ”U”, la cea coridor, liniară sau de tip insulă, fiecare dintre ele potrivindu-se unui anume tip de spațiu sau unui mod de folosire. E bine să știi că în timp ce bucătăriile în formă de ”L” sau cele liniare sunt destinate spațiilor mici sau medii, cele de tip insulă necesită un spațiu generos pentru a putea fi create.
Alege stilul care ți se potrivește. Dacă preferi spațiile mari, curate și cu linii clare, cel mai probabil că o bucătărie vintage nu va fi pe placul tău. De aceea, e bine să îți definești un stil pe care să-l adopți în decorarea bucătăriei, și cel mai bine, care să se regăsească și în restul casei.
Stilul rustic – dacă mobilierul antichizat, designul ce include cărămizi, piatră sau grinzi te atrage, atunci stilul rustic este una dintre alegerile pe care le poți face pentru bucătăria ta.
Stilul modern – când ne gândim la bucătării moderne, mobilierul fără mânere, cu linii simple, suprafețe lucioase și foarte puține accesorii este cel mai bun mod prin care l-am putea defini.
Stilul Vintage – stilul pop, oarecum nostalgic, care înglobează elemente din designul industrial cu materiale ”învechite” și culori pastel poate fi cu ușurință adoptat în orice bucătărie, adăugându-i o notă personală.
Stilul contemporan – deși conține multe elemente din designul modern, cel contemporan se diferențiază prin forme, culori și finisaje puțin mai jucăușe și elemente împrumutate din alte stiluri.
Stilul romantic – odată cu el, ornamentele, candelabrele și motivele inflorate sunt la ele acasă. În plus, accesoriile sunt de cele mai multe ori aurite sau argintate, ieșind în evindență în decorurile pastelate sau în nuanțe deschise.
Stilul eclectic – între îndrăzneț și extrem de personal, stilul eclectic mixează elemente vechi și noi, cu valoare sentimentală sau pur practică, pentru a crea un spațiu neconvențional și revigorant.
Alege materialele și funcționalitățile. Finisajele de calitate și materialele durabile te pot salva de la o viitoare investiție și îți fac timpul petrecut în bucătărie mai plăcut și mai ușor. Spre exemplu, dulapurile cu glisiere pe role, gresia porțelanată sau o baterie de bucătărie care fierbe sau transformă apa într-una carbogazoasă sunt detalii care îți pot aduce o mulțime de beneficii pe termen lung.
Încă mai ai nelămuriri în legătură cu reamenajarea spațiului de bucătărie? Te așteptăm să ne scrii sau să ne vizitezi la sediul White Dot Design, iar unul dintre specialiștii noștri în design interior îți va răspunde la întrebări.