VIZITEAZA-NE

Hai sa discutam despre proiectul tau de design interior!

STUDIO TIMISOARA

Str. Scolii Nr. 2A
M: + 4 0723 124 634, T: +4 0732 402 631,
E-mail: info@whitedotdesign.ro

Blog | 4 tendințe în designul interior din 2016

Articole Design Interior. Tendințe.

Design interior 2016

Sfârșitul de an ne aduce noutăți în domeniul designului de interior, și anume, lansarea noilor palete de culori de către Pantone, respectatul institut al culorilor. Ce înseamnă asta pentru designul de interior? Noi tendințe, inspirate de cele 9 palete propuse și noi idei pe care să le urmărești în anul 2016 dacă îți propui să reamenajezi.

Iar dacă anul trecut culoarea aleasă a fost Marsala, pentru 2016 Pantone a decis în premieră să aleagă nu una, ci două culori – Rose Quartz și Serenity, setând trendul pentru un an în care domină culorile pastelate și nuanțele calme.

Cum le integrăm pe acestea în designul interior și care sunt cele mai importante 4 palete de culori pentru sezonul de primăvară, afli în rândurile următoare.

Divizarea între vechi și nou

Dichotomy este o paletă de nuanțe complementare, care transpusă în designul interior, aduce prospețime și calm căminelor. În timp ce întreaga colecție ne trimite cu gândul la reverie și nostalgie, multiplele nuanțe  de verde și albastru echilibrează paleta printr-o abordare modernă și nouă.

Unde o putem folosi?

Pentru că este constituită în majoritate din pasteluri și nuanțe deschise, această paletă de culori este ideală pentru livinguri, dormitoare sau spații de terasă, oferind relaxare și calm.

Mobilier exterior Paola Lenti Romania

(Canapea, masă, pouf, măsuță cafea Paola Lenti)

Mixuri îndrăznețe

Mixed Bag este o paletă excentrică, îndrăzneață și plină de viață, inspirată de diversele culturi ale lumii. Chiar dacă anul 2016 va fi un an al pastelurilor, versatilitatea vibrantelor nuanțe din această colecție cu siguranță va da frâu liber unor proiecte cum nu s-au mai văzut.

Unde o putem folosi?

Nuanțele calde ale acestei palete vor putea fi îmblânzite de negru, în încăperi elegante, sofisticate sau cu inspirație exotică. Este o nuanță potrivită pentru bucătării, livinguri sau băi rafinate.

Tapet Wall and Deco Romania

(Tapet Wall&Deco)

Efemeritatea nuanțelor

A treia paletă de culori care ne-a atras atenția este Ephemera, o asociere extrem de plăcută de pasteluri, care ne trimite cu gândul la spații calme, pure și pline de lumină. Dat fiind faptul că designul din ultimii ani a fost puternic marcat de nuanțele deschise ale interioarelor nordice, nuanțele naturale, aerisite și vesele își au în 2016 binemeritata paletă.

Unde o putem folosi?

Ephemera este paleta perfectă pentru decorarea camerei celor mici, pentru că notele vioaie și cele calme creează un spațiu plăcut de odihnă și  joacă pentru copii. De asemenea, ea poate fi folosită cu succes și în amenajarea dormitoarelor sau chiar a birourilor (pentru cei care au nevoie de un spațiu liniștit și aerisit de lucru).

Canapea Paola Lenti Romania

(Canapea Paola Lenti)

Forme naturale

Cu paleta Natural Forms de la Pantone, materialele naturale continuă să aibă locul lor privilegiat în designul interior. Nuanțele închise de maron, cupru și bej aduc sobrietatea și stabilitatea în următoarele sezoane, echilibrând astfel degajarea și calmul pastelurilor.

Unde o putem folosi?

Natural Forms este în deosebi recomandată pentru spațiile de birou, bucătării sau în locurile în care dorești să creezi un efect dramatic cu ajutorul nuanțelor naturale de prună, cupru sau pământiu.

Iar dacă tot este sezonul planurilor și pregătirilor pentru un nou an, te provocăm să ne spui care sunt preferințele tale din noile palete Pantone pe care ai dori să le integrezi în casa ta – nuanțele pastelate, cele naturale sau cele puternice și vii?