VIZITEAZA-NE

Hai sa discutam despre proiectul tau de design interior!

STUDIO TIMISOARA

Str. Scolii Nr. 2A
M: + 4 0723 124 634, T: +4 0732 402 631,
E-mail: info@whitedotdesign.ro

Blog | Bucătăria de vară—escapada de weekend, la doi pași

Articole Design Interior. Inspiratie.

Mulți dintre noi își doresc, dar mai puțini și reușesc să-și creeze un spațiu optim pentru prepararea și servirea meselor în curtea sau grădina propriei case. Dincolo de avantajul practic pe care îl aduce terasei, o bucătărie de vară poate fi și o piesă de rezistență în designul exterior, sau chiar o mică oază destinată explorării bucatelor și băuturilor specifice sezonului. Haideți să analizăm împreună câteva aspecte care necesită a fi luate în considerare când vorbim despre crearea unui astfel de spațiu.

Ce alegem, estetic sau funcțional?

Unul dintre avantajele de a locui într-o casă este posibilitatea de a transpune personalitatea căminului și în exteriorul acestuia. Modern, clasic, scandinav—câte stiluri, atâtea posibilități. Dar, poate și mai important decât aspectul este funcționalitatea unui spațiu de gătit outdoor. Astfel, amenajarea unui asemenea spațiu cere multă atenție la detalii.

 

O cină pe terasa casei presupune un loc de interacțiune și socializare, cât mai puțin întrerupt de nenumăratele drumuri între casă și terasă, pentru pregătirea preparatelor, așezarea și debarasarea și curățarea obiectelor șamd. Depozitarea și accesul facil la tacâmuri, ustensile de gătit, veselă și pahare și tot arsenalul din bucătărie este un alt aspect important, precum și posibilitatea de a ajunge ușor la intrarea în casă.

În selecția pieselor de mobilier contează foarte mult materialele și forma acestora, care să fie cât mai frumoase, rezistente la intemperii, ușor de mutat și depozitat peste iarnă. În trendurile în materie de design exterior din acest an se înscriu bucătăriile modulare, care permit amenajarea spațiului de gătit și servit în funcție de nevoi și chiar decor.

Cât de generoasă ar trebui să fie dotarea unei bucătării de vară?

Poate răspunsul cel mai potrivit este „după pofta inimii”. Dar, cu siguranță, cu cât suntem mai aproape de a descoperi modurile în care ne propunem să folosim bucătăria de vară, cu atât putem estima mai bine.

Bucătăria de vară poate fi ori un spațiu complementar bucătăriei interioare, ori un substitut pentru aceasta. Carnea de pește și fructele de mare, sau mâncărurile pregătite pentru conservare, precum zacusca sau gemul generează căldură și un miros puternic, dar și necesită un spațiu mai mare destinat pregătirii și gătirii.

 

De asemenea, organizarea unei cine festive, unde mâncarea și băutura se cere a fi păstrată rece sau caldă pentru mai mult timp face ca acest spațiu să capete o valoare și mai însemnată. Pentru toate aceste ocazii, bucătăria poate fi dotată cu ustensile și aparatură electrocasnică, ocazional sau permanent, în funcție de nevoile și imaginația celui care o folosește. Dar, cu siguranță, un cuptor pentru pizza ultramodern s-ar integra perfect în designul oricărei încăperi de acest gen.

De unde încep?

Un prim pas în construirea și amenajarea unei bucătării de vară ar fi analizarea resurselor, dar și a situațiilor în care va fi folosit spațiul. Numărul de persoane pe care îl va găzdui, frecvența și diversitatea cu care se gătește, clima sau designul interior al casei sunt informații care pot contura felul în care va arăta viitoarea bucătărie de vară. Desigur, o conversație cu un specialist vă poate „scurta” drumul până la găsirea unei soluții optime pentru spațiul și resursele disponibile, care să vă și reprezinte. Pentru asta suntem noi aici și ne puteți contacta pe e-mail, Facebook, la telefon sau chiar să ne faceți o vizită la birou.

Până la următorul articol, vă lăsăm o sursă de inspirație: catalogul Palazzetti Garden Line. Pe curând!

_

White Dot Design este importator direct autorizat în România al produselor Palazzetti! Comenzi și detalii la telefon sau e-mail, link-uri mai sus.