VIZITEAZA-NE

Hai sa discutam despre proiectul tau de design interior!

STUDIO TIMISOARA

Str. Scolii Nr. 2A
M: + 4 0723 124 634, T: +4 0732 402 631,
E-mail: info@whitedotdesign.ro

Blog | Creează-ți un interior minimalist în 8 pași

Articole Design Interior. Inspiratie.

Design interior minimalist White Dot Design

Inspirat în mare parte de designul nordic și de cel asiatic, stilul minimalist și-a făcut loc încet-încet în casele și inimile noastre, cucerindu-ne cu ideea centrală de a da simplifica  spațiul pe care îl folosim zilnic. Și mai mult decât un trend, el devine mai mult un stil de viață pe care mulți dintre noi au început să-l adopte, regăsindu-se atât în decorarea spațiilor rezidențiale dar și a celor de birouri sau publice. Și fiindcă nu-l puteam trece cu vederea,  am încropit opt sfaturi pe care orice iubitor de minimalism ar trebui să le știe înainte de a începe să redecoreze!

 

  1.       Adoptă linii clare – un motiv pentru care minimalismul este atât de apreciat este faptul că readuce în prim-plan după o lungă perioadă de încărcare a spațiului un design simplificat, cu linii clare, care se dovedește a fi extrem de apreciat în decorarea spațiilor de birouri, dar și a căminelor. Iar pentru cei care își doresc fiecare obiect aranjat la milimetru, cu siguranță mobilierul geometric va fi piesa de rezistență din casa lor.
  1.      Decorează după sintagma ”mai puțin e mai mult” – una dintre evidentele schimbări pe care minimalismul le aduce este faptul că elimină excesul de mobilier și obiecte, în timp ce creează spațiu, lumină și adâncime camerelor. Dacă îți dorești să redecorezi, îți propunem să începi să renunți la lucrurile pe care nu le-ai mai folosit de multă vreme deoarece posibilitatea ca ele să fie folosite în viitor scade; cele care nu servesc unui scop decorativ sau funcțional și care mai degrabă încarcă spațiul.
  1.       Folosește palete ușoare – tonurile deschise și nuanțele naturale inspirate de natură sunt cel mai adesea folosite de designeri în crearea unor interioare în stil nordic, deoarece transformă spațiile în locuri aerisite, luminoase și deschise. În aceste contexte, accentele metalice, pastelate sau nuanțele naturale de lemn merg de minune pentru a alunga monotonia.

 

Design interior minimalist White Dot Design

 

  1.       Mizează pe calitate – designul minimalist propune în general o concentrare asupra calității obiectelor, în defavoarea cantității, așa că dacă îți dorești un cămin primitor, cu un design trainic și materiale de primă clasă, minimalismul este pentru tine. De la simpla măsuță de cafea, la perdelele sau rafturile de bucătărie, primul lucru care va fi remarcat de invitații tăi va fi bunul-gust și atenta alegere a materialelor.
  1.       Adu culori-accent prin artă – decorul tău nu trebuie să fie plicitisitor sau monocrom ca să fie minimalist. De aceea, îți recomandăm să alegi să inserezi ”pete de culoare” în spațiu prin utilizarea unor tablouri, vaze sau obiecte decorative care aduc voioșie și personalitate încăperii.
  1.       Dă viață cu ajutorul plantelor verzi – spațiul tău amenajat în stil scandinav nu e finalizat până când nu ai și câteva plante decorative de talie mică, așezate în ghivece simple ori cu forme geometrice. Rolul lor este de a aduce un strop de culoare și viață într-un decor care poate foarte ușor să cadă în extrema unui spațiu rece și impersonal.
  1.       Concentrează-te asupra detaliilor – pentru că în designul minimalist vom vedea puține obiecte de decor, acestea sunt cel mai probabil piese care ies în evidență, cu valoare fie sentimentală fie de design și care cu siguranță nu sunt alese la voia întâmplării. Alege-le astfel încât să spună o „poveste”, fie că e ea despre tine sau despre spațiul tău.
  1.       Găsește lumina potrivită – în acest caz, lumina naturală este un factor necesar, la care poți adăuga o lumină artificială caldă, venită de la un corp de iluminat care să „strălucească” în voie în noul spațiu larg și simplificat.

 

Design interior minimalist White Dot Design

 

Ți-ai dori mai multe sfaturi și idei pentru interiorul casei tale? Scrie-ne aici sau vino la sediul White Dot Design, iar echipa noastră de designeri te va ajuta să îți redecorezi căminul așa cum îți dorești!