VIZITEAZA-NE

Hai sa discutam despre proiectul tau de design interior!

STUDIO TIMISOARA

Str. Scolii Nr. 2A
M: + 4 0723 124 634, T: +4 0732 402 631,
E-mail: info@whitedotdesign.ro

Blog | Cum alegi canapeaua perfectă pentru spațiul tău!

Articole Design Interior. Inspiratie.

Fiecare proiect de amenajare este diferit, însă asta nu înseamnă că nu există o soluție perfectă  pentru fiecare dintre noi. Cel mai important aspect este ca tu să te regăsești în spațiul amenajat și să fii mulțumit de alegere. Noi ți-am pregătit un ghid pentru a găsi o canapea care să te reprezinte atât astăzi, cât și în anii următori.

După cum am menționat și în alte dăți, o regulă generală pentru camerele de zi este crearea unui punct central de atenție, în jurul căruia să se aranjeze celelalte elemente ale spațiului. Canapeaua fiind locul cel mai des folosit, devine astfel punctul central. Așadar, e de la sine înțeles de ce este o alegere atât de importantă în amenajare.

Canapea Swan Italia

Spațiul disponibil și nevoile tale

Înainte de a face orice alegere privind obiectele de mobilier dintr-o cameră este foarte important să iei în considerare viziunea de ansamblu a spațiului și să o aliniezi cu nevoile tale – limitele de dimensiune fiind prioritatea întâi.

Ai de ales între o canapea tradițională, extensibilă sau modulară. Cele tradiționale au o lungime de aproximativ 2 m și o adâncime de 1 m, pe când cele extensibile necesită 2 m în adâncime, pentru a nu fi nevoit să reamenajezi obiectele cu fiecare folosință. La canapele modulare ai libertatea de a combina cum dorești elementele și de a folosi spațiul în moduri diferite, însă este nevoie de un spațiu de cel puțin 2,5 m x 2,5 m.

Culorile spațiului

Există o varietate de combinații pe care le poți utiliza atunci când alegi culorile pereților și a canapelei. Vrei ca aceasta să fure privirile oricărui vizitator sau preferi ca toate elementele spațiului să trăiască în armonie? Contrast închis – deschis? Culori puternice și pline de energie?

Sfatul nostru este să alegi o culoare bazată pe personalitatea ta, cu accente puternice, iar restul culorilor din palete neutre puțin contrastante și armonioase.

Canapele Italia

Materiale și texturi

Opțiunile de materiale sunt practic nelimitate și pot reprezenta cea mai distractivă etapă în alegerea canapelei. Înainte de alegerea finală, studiază ceea ce ți se potrivește.

Canapele din bumbac și poliester sunt confortabile, elastice și durabile, ceea ce înseamnă că rezistă extrem de bine la folosință îndelungată, având posibilitatea de a spăla husele în mașina de spălat. Canapelele din piele sunt ceva mai populare din punct de vedere al esteticii, însă curățarea lor este mai dificilă, fiind necesare soluții speciale pentru a nu deteriora materialul.

Pont: Joacă-te cu texturile spațiului, astfel încât să existe suprafețe care reflectă lumină și suprafețe mate. Vei crea un echilibru armonios între materiale.

Canapele Romania

Calitate și durabilitate

Ceea ce multă lume nu ia în considerare la cumpărarea unei canapele este calitatea producției. Elementul vital al durabilității în timp și al păstrării aspectului ca și în prima zi de utilizare, este procesul de manufacturare – tehnologia, îmbinarea secțiunilor și structura de rezistență ce pot fi neglijate în favoarea aspectului.

Pont: Verifică întotdeauna perioada de garanție înainte de cumpărare! Aceasta îți indică în general calitatea și durata de viață a canapelei.

Structură și garanție

După ce ai stabilit totul despre culori, materiale și calitatea de producție, rămâne să investighezi structura canapelei. Fie că alegi o structură metalică, fie pe bază de lemn, în funcție de dorințele tale, producătorii importanți oferă garanție pe viață la aceasta. Chiar dacă faci cumpărături online, acesta este un indicator clar de calitate și siguranță!

Canapele calitate Danemarca

Stilul care a captat atenția pasionaților de design interior recent este stilul danez. Atenția nemărginită la confort, stilul minimalist și focalizarea asupra eficienței, prin canapele extensibile, au făcut ca stilul să fie foarte popular printre tineri.

Innovation Living este o astfel de companie daneză, care produce canapele extensibile și modulare de o calitate superioară, la prețuri accesibile. Produsele Innovation Living pot fi comandate prin intermediul White Dot Design și beneficiază de transport gratuit oriunde în România. Poți să vezi modelele special alese de designerii noștri în Shop – sau poți alege orice model îți place chiar de pe site-ul producătorului, iar noi îți vom transmite toate detaliile!

___

Pentru a obține maximul din amenajarea spațiului tău, apelează la un designer de interior care să te ajute să creezi armonie între elementele de interior și exterior ale casei tale. Haide să discutăm!