VIZITEAZA-NE

Hai sa discutam despre proiectul tau de design interior!

STUDIO TIMISOARA

Str. Scolii Nr. 2A
M: + 4 0723 124 634, T: +4 0732 402 631,
E-mail: info@whitedotdesign.ro

Blog | Salone del Mobile 2017 – Capitala designului în lumina reflectoarelor

Articole Design Interior. Evenimente.

Cel mai important târg internațional din domeniul designului de interior și exterior și-a deschis porțile pentru a 56-a oară pe data de 4 aprilie a acestui an, prilej cu care brandurile expozante s-au pregătit, din nou, pentru a întâmpina curioși și pasionați de design ambiental din întreaga lume. De asemenea, această ediție a marcat prima oară în istoria târgului când președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, a oficiat ceremonia de deschidere a evenimentului.

Timp de aproape o săptămână, Milano a fost locul de întâlnire pentru cei peste 340.000 de vizitatori din 165 de țări. Evenimentul a găzduit cinci expoziții : Salone Internazionale del Mobile, International Furnishing Accessories Exhibition, Euroluce, Workplace3.0 și SaloneSatellite.

 

Video oficial “Prima zi @Salone2017”

Ca în fiecare an și echipa White Dot Design a vizitat Salone del Mobile, prilej cu care ne-am revăzut cu reprezentanți ai producătorilor noștri preferați și ne-am pus la curent cu ultimele trenduri în materie de design interior-exterior, mobilier, tapet, obiecte de iluminat și multe altele. 

Am fost îndeosebi impresionați de expoziția Valcucine Kitchens, un brand consacrat care reușește în fiecare an să surprindă și să încânte prin originalitatea produselor sale. Deoarece expozițiile EuroCucina și EuroBagno se organizează doar în ani pari, fiind înlocuiți de EuroLuce anul acesta, Valcucine a lansat colecția de bucătării Genius Loci in Vitrum care marchează aniversarea a 30 de ani de la crearea primei bucătării din sticlă, printr-un eveniment special. Invitata specială în cadrul evenimentului de deschidere a fost însăși dirijoarea orchestrei din Napoli, Beatrice Venezi și orchestra, a cărei reprezentație poate fi urmărită în videoclipul de mai jos.

Expoziții cheie

Fără îndoială, cea mai impresionantă expoziție anul acesta a fost Euroluce—un adevărat tur de forță în universul iluminatului decorativ, arhitectural, industrial și artistic. Brandul rămâne fidel unui design ambițios și evocator, care îmbrățișează sustenabilitatea și responsabilitatea față de mediu.

Cu siguranță, standul care a întors cele mai multe priviri în cadrul expoziției Euroluce a fost Flos. O suprafață de peste 1000 mp, configurată în mai multe încăperi cu personalități distincte, a invitat vizitatorii să exploreze lumea dinamică a corpurilor de iluminat marca Flos. Designeri recunoscuți pe plan internațional precum Michael Anastassiades, Philippe Starck sau Nendo au oferit perspective unice asupra luminii ca accesoriu decorativ.

Un alt sector impresionant în ediția din acest an a fost mobilierul pentru exterior. Febra stilului mediteranean a cuprins întreaga lume în anii precedenți, influența acestuia făcându-se resimțită și în creațiile prezentate în acest an. Culori pastelate și compoziții inedite au schimbat percepții atât în piesele de mobilier expuse în cadrul târgului, cât și în extensia acestuia, Fuorisalone.

Stand-outs

Chiar dacă experiența Salone del Mobile este una cu adevărat provocatoare pentru vizitatori, din pricina suprafeței extinse și multitudinii de pavilioane disponibile, au fost anumite standuri pe care nu le puteam rata.

Unul dintre acestea a fost standul Pinetti, un producător italian de obiecte, accesorii și mobilier 100% handmade cu o tradiție bogată, specializați în creații din piele naturală. Potrivite atât pentru spații comerciale, cât și ca și piese de rezistență în amenajări rezidențiale, colecțiile Pinetti merita atenția noastră.

Ne-a plăcut și Officina Luceun brand curajos care îmbină idei contemporane cu metode și materiale tradiționale pentru a crea corpuri de iluminat decorativ cu un aspect inimitabil. Designul este unul expresiv și stârnește imaginația, pornind de la jocuri geometrice complexe provenite din idei aparent simple.

Ultimul și nu cel din urmă a fost producătorul de mobilier pentru exterior Ethimo, care abordează designul ca pe o reprezentare vizuală a stilului de viață mediteranean—destins, social și colorat. Designul colecțiilor este inspirat din frumusețea naturală a mediului înconjurător și este menit să evoce sentimentul “La dolce vita”.

Review

La fel ca în fiecare an, cuvântul perfect pentru a descrie experiența Salone del Mobile Milano este “grandoare”—expoziții impresionante, branduri cu greutate și viziuni inovatoare ale designerilor. Ne bucurăm că avem oportunitatea de a participa și de a vă prezenta produsele care, din perspectiva noastră, merită să fie încorporate în mai multe proiecte rezidențiale, office sau comerciale.

Vizualizați galeria cu imagini aici: