VIZITEAZA-NE

Hai sa discutam despre proiectul tau de design interior!

STUDIO TIMISOARA

Str. Scolii Nr. 2A
M: + 4 0723 124 634, T: +4 0732 402 631,
E-mail: info@whitedotdesign.ro

FURNIZORI

Inapoi

Flos
Corpuri de iluminat

De peste 5 decenii, Flos creează corpuri de iluminat menite să inspire flacăra unui design provocator, îmbinat cu cercetarea continuă a unor noi noțiuni poetice de funcționalitate. Colaborarea cu maeștrii ai designului la cele mai înalte standarde tehnice, a direcționat întotdeauna compania spre noi culmi ale domeniului.

Website
 

O companie care își are rădăcinile adânc încorporate în statutul Italiei ca și piatră de temelie a designului interior mondial, Flos a fost început cu o idee de a nu decora becul, ci mai degrabă de a-i oferi un sens de magie luminii emanate de acesta.

Compania este mereu la avangarda metodelor de iluminat moderne și a tehnicilor de ultimă oră, acest fapt putând fi observat încă de la primul concept Flos – Cocoon. Anul 1968 a reprezentat punctul de start al unei revoluții culturale în designul modern, care a adus doar beneficii în direcția companiei, având în vedere faptul că tânăra generație a realizat importanța obiectelor de design în mediul ambiental al casei. În stilul tradițional al maeștrilor, frații Castiglioni au creat proiecte experimentale numeroase pentru Flos, conducând spre evoluția designului interior prin așa-numitul “spirit al lui 1969”.

Fiecare model nou creat aduce o personalitate unică unei camere și o abordare diferită asupra funcționalității. Ideea din spatele modelului Arco (imaginea 8), a fost de a crea o lampă care luminează deasupra unei mese, dar de asemenea permitea spațiu suficient pentru a nu fi nevoie să fie ocolită .

Ca o recunoaștere a importanței brandului în domeniul corpurilor de iluminat, arhitectul Argentinian Emilio Ambasz a realizat o expoziție pentru Muzeul de Artă Modernă  (MOMA) din New York în anul 1972, ce a cuprins un număr semnificativ de corpuri de iluminat Flos, acestea fiind ulterior transformate în exponate permanente. Un exempl este lampa Flos Toio, care poate fi găsită și astăzi în colecția de design.

Vezi mai multe branduri: