VIZITEAZA-NE

Hai sa discutam despre proiectul tau de design interior!

STUDIO TIMISOARA

Str. Scolii Nr. 2A
M: + 4 0723 124 634, T: +4 0732 402 631,
E-mail: info@whitedotdesign.ro

Blog | 5 Sfaturi pentru o Terasă de Vis

Articole Design Interior. Inspiratie.

Terasa este, de cele mai multe ori, ultima pe listă atunci când vine vorba despre amenajarea unui cămin. Totuși, terasa poate fi și piesa de rezistență a construcției.

Dar ce anume presupune construcția unei terase? Există exemple de bune practici sau detalii importante de care ar trebui să ținem cont? Despre aceste subiecte și multe altele ne propunem să povestim în acest articol.

Deck Romania

Utilitatea spațiului
Dincolo de inspirația de pe Pinterest se ascunde, defapt, o adevărată artă. Și știință, desigur. Probabil că unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie să ne gândim înainte de a construi o terasă este utilitatea spațiului. Ne dorim un loc unde să putem mânca, poate chiar și găti. Probabil că ne interesează și posibilitatea de a lucra, fie la laptop sau chiar anumite sarcini gospodărești. Dar cum rămâne cu vizionarea meciurilor? Lista de întrebări poate continua în funcție de nevoile noastre, care cu siguranță ne duc la o listă de cumpărături mai generoasă: sursă de curent, spații de depozitare, un grill ș.a.

Așezarea și accesibilitatea terasei
Poate la fel de importantă ca utilitatea este așezarea terasei în perimetrul curții. Dacă nevoile noastre presupun realizarea anumitor activități profesionale sau casnice, ne vom dori ca terasa să fie în apropierea casei. În caz contrar, așezarea terasei în capătul opus al curții poate oferi o umbră naturală sau mai mult spațiu pentru obținerea acesteia, dar și mai multă liniște. În acest context, poate apărea nevoia de a crea o cărare sau o alee adițională, care să facă conexiunea între casă și terasă. De asemenea, locul în care construim terasa ne poate limita în ceea ce privește spațiul alocat terasei—proximitatea față de casă poate presupune mai multe limitări de spațiu atât ca suprafață, cât și ca înălțime.

Deck Romania

Bugetul
Construcția unei terase presupune un minim de experiență și o planificare atentă. Mobilier, dușumea, soluții pentru umbrire și protecție, corpuri de iluminat, obiecte de decor, sursă de curent și apă curentă—toate acestea pot crește bugetul, exponențial. Să nu uităm și de costurile legate de montaj, scule, măsurători ș.a. Construcția unei terase poate fi un proiect personal, Do It Yourself sau poate fi externalizat unor specialiști care pot veni cu soluții ergonomice, durabile și care chiar optimizează costurile. Desigur, White Dot Design vă poate veni în ajutor.

Look & feel
Da, probabil că prima oară ne-am imaginat cum ar arăta terasa visurilor noastre și abia apoi am trece la aspectul pragmatic al acestui subiect. Ei bine este foarte probabil ca designul terasei să fie condiționat de aspectele menționate mai sus. Cu toate acestea, terasa, asemenea întregului cămin, ne va purta amprenta personală. Este deseori întâlnită o simetrie între spațiul interior și cel exterior în ceea ce privește stilul sau alegerea materialelor, a culorilor și textilelor. Cert este că indiferent dacă suntem înăuntru sau afară, vom căuta o anumită atmosferă în care să ne putem bucura de noi experiențe. Să nu uităm și de clima, respectiv vremea—acest factor ne poate determina să optăm pentru soluții durabile, rezistente în fața intemperiilor sau care se pot demonta și depozita.

Deck Romania

Inspirație
Sursa noastră de inspirație pentru acest articol a fost, de fapt gama de lemn special creată pentru spații exterioare sau mai simplu – deck. Deck-ul este soluția perfectă pentru terasă deoarece oferă o zonă intermediară între interiorul casei și spațiul verde sau grădină, păstrând totodată libertatea mediului exterior.

Fie că folosești o prindere cu clipsuri sau cu șuruburi la vedere, deck-ul conferă terasei tale o senzație naturală și un aspect deosebit pentru terasa ta.

Recomandăm montajul de către un profesionist, din următoarele motive :

  • Este necesară luarea în calcul a substructurii, finisajul final și mentenanța acestuia,
  • Toate terasele exterioare trebuie să fie hidroizolate, astfel este necesară o pregătire minuțioasă și folosirea uneltelor specializate,
  • Substructura este recomandată să fie din lemn de esență și proprietăți similare cu deck-ul,
  • Trebuie să ții cont atât de „pas”, cât și de îmbinările la 90 de grade.

Amenajare terasa Bolzan Deck

Cele mai importante esențe de deck sunt: Ipe, Tec și Iroko, Ipe fiind cea mai longevivă specie de parchet exterior din punct de vedere al rezistenței la intemperii și modificări de temperatură. Alte specii lemnoase care sunt folosite pentru deck sunt Masaranduba, Garapa și Itauba. Aceste esențe nu necesită tratamente termice, deoarece provin din zone tropicale, așadar sunt adaptate pentru temperaturi ridicate și umiditate intensă.

Mentenanță deck-ului este foarte importantă. Aceasta este făcută prin uleiere pentru a păstra aspectul natural al fibrelor lemnoase și creșterea rezistenței în timp.

De peste 60 de ani, compania italiană Bolzan crează parchet stratificat și soluții pentru deck din esențe variate de lemn, inclusiv Ipe, Tec și Iroko. Ideale pentru terase acoperite sau deschise, deck-ul Bolzan îmbină calitățile tehnice deosebite ale lemnului natural atent selecționat și finisat, cu tradiția unui proces de producție „100% Made in Italy”.

Comandă astăzi deck Bolzan prin White Dot Design, cu prețuri începând de la 55€/mp!

Amenajare Terasa Deck