VIZITEAZA-NE

Hai sa discutam despre proiectul tau de design interior!

STUDIO TIMISOARA

Str. Scolii Nr. 2A
M: + 4 0723 124 634, T: +4 0732 402 631,
E-mail: info@whitedotdesign.ro

Blog | Iluminatul pentru un decor perfect

Articole Design Interior. Inspiratie.

Deseori trecută cu vederea în redecorarea sau amenajarea unui spațiu, lumina joacă un rol extrem de important în designul interior. De aceea, specialiștii noștri ți-au pregătit în următoarele rânduri câteva sfaturi despre cum să îmbini funcția practică și estetică a iluminatului, astfel încât fiecare spațiu al căminului tău să fie pus în valoare și pregătit pentru activitățile tale de zi cu zi.

Așază lumina pe niveluri

Unul dintre sfaturile designerilor noștri este să renunți la de vechea regulă a unei singure metode de iluminare pentru cameră în favoarea unui iluminat interior pe „niveluri” și spații, folosind iluminatul general, ambiental și de accent. Alege sursa luminii și difuzeaz-o în încăpere în funcție de punctele de interes sau dorința de a accentua anumite obiecte. Astfel, efectul este unul natural, creându-se o ambianță plăcută.

Definește scopul fiecărui obiect de iluminat

Fie că este în bucătărie, în baie sau în living, lumina are în primul rând un rol practic pe care trebuie să-l luăm în calcul. Iar activitățile desfășurate în fiecare spațiul al casei ne pot indica ce tipuri de iluminat să folosim.

Spre exemplu, atunci când alegi iluminatul pentru spațiile de birou sau cele în care desfășori diverse activități practice, sfatul nostru este să alegi o lumină mai rece și mai intensă, spre deosebire de spațiile de relaxare precum livingul și dormitorul, în care lumina difuză și caldă oferă confortul dorit.

Ultraluce lumini sufragerie

Adu o schimbare în iluminatul casei

Pentru lumini ușor de adaptat în funcție de ambianță, montarea unor sisteme de iluminat care îți permit schimbarea intensității luminii este cea mai avantajoasă opțiune. Nu numai că îți permite să alternezi luminozitatea camerei, dar îți și poate aduce economii substanțiale în ceea ce privește consumul de electricitate, pe termen lung. Un alt sfat este să înlocuiești vechile becuri fluorescente cu variante mai noi, iar în acest fel vei evita oboseala ochilor pe care acestea o pot adesea crea.

Alege obiectul de iluminat potrivit

După ce ai luat în calcul toate aspectele de mai sus, urmează să dai o fugă la primul magazin pentru a alege corpurile potrivite. Nu înainte însă de a bifa și ultimul lucru legat de iluminat – integrarea lui în decorul casei. Să vedem deci care sunt cele mai cunoscute tipuri de obiecte de iluminat și în ce situații se folosesc:

Lumini bucatarie Valcucine

Plafonierele – creează o lumină putenică și sunt cel mai adesea recomandate pentru spații de bucătărie sau baie. În alte încăperi, lumina lor poate fi prea puternică.

Lustrele și pendulurile – sunt cel mai adesea folosite ca lumină deasupra unei mese, iar în general se folosesc în încăperile cu tavane înalte. Un truc prin care determini mărimea lor în este să aduni lungimea și lățimea camerei în metri și să o transpui în centimetri, determinând astfel diametrul lor.

Spoturile și aplicele – folosite ca lumini pentru accent, acestea pot fi montate pe pereții decorați cu obiecte de artă, în holuri pentru iluminarea continuă sau în bucătării și băi, pentru funcția lor practică.

Lămpile –  lumina lor nu emană strălucire, însă este îndeajuns de puternică pentru a fi folosite la citit și alte activități. Pentru ca lumina lor să fie eficientă, recomandarea noastră este ca așezarea lor să nu depășească nivelul ochiului.

Lampa De Majo

Crearea unui ambient cu efecte de lumini ține atât de minime reguli în dispunere și intensitate, cât și de creativitatea și stilul celui care le alege. Așa că, îndrăznește să faci o schimbare în casa ta și alege câteva corpuri de iluminat pentru un efect deosebit, iar atmosfera se va schimba cât ai zice „bec”!

Pentru mai multe idei de corpuri de iluminat, te invităm să vezi întreaga colecție disponibilă pe site sau să ne vizitezi la sediul White Dot Design.