VIZITEAZA-NE

Hai sa discutam despre proiectul tau de design interior!

STUDIO TIMISOARA

Str. Scolii Nr. 2A
M: + 4 0723 124 634, T: +4 0732 402 631,
E-mail: info@whitedotdesign.ro

Blog | Povestea unei case primitoare din zona Șagului

Articole Design Interior. Blog. Inspiratie.

Amenajare sufragerie moderna

Acum aproape un an, echipa White Dot Design primea o nouă provocare – aceea de a propune un proiect de amenajare pentru o casă din zona Șagului. Una dintre specificațiile acestui proiect a reprezentat-o eficientizarea spațiului și crearea unui ambient plin de vitalitate.

Așadar, designerii noștri s-au pus la treabă și au creat ceea ce rezultă a fi un spațiu modern, minimalist și cu influențe inspirate de decorurile anilor `70. Dar haideți să pășim (virtual, desigur) în casa tânărului cuplu și să vedem ce formă a luat acest proiect.

Livingul & bucătăria

Inițial, s-a dorit maximizarea spațiului din living și conectarea lui cu bucătăria, așa că propunerea noastră a venit sub forma unui mobilier minimalist, care să „salveze” cât mai mult din spațiu și a mesei de bar care face tranziția dintre cele două spații. Iar fiindcă livingul este cel mai generos și mai frecventat spațiu din casă, l-am pus în valoare prin materialele folosite și culorile vii.

Spațiul din bucătărie a fost creat să îmbine cele mai noi elemente de tehnologie și funcționalitate cu un design simplu și natural.

Amenajare bucatarie open space

Dormitorul & baia

Urcăm la etaj, nu înainte de a menționa scările din metal îmbrăcate în lemn, care prelungesc prezența acestui material regăsit cu precădere în living. Conceptul dormitorului a fost creat în jurul ideii de pop art, dovadă fiind elementele de decor precum tablourile și vazele care sunt inspirate de acest curent artistic. La fel ca în restul casei, și în dormitor se regăsește stilul minimalist, presărat cu elemente geometrice și culori puternice. Baia continuă acest concept prin materialele și culorile folosite.

Amenajare dormitor retro

Exteriorul

La exterior, amenajarea a constat în spațiul de pe terasă dar și fațada exterioară care avea potențial arhitectural ce merita exploatat. Așadar, am creat armonie între spațiul interior și exterior prin continuarea folosirii materialelor și nuanțelor naturale, iar accentuarea fațadei s-a realizat cu ajutorul unui tapet în culori pastelate.

Design exterior Timisoara

Așadar, întreaga casă are la bază ideea de cămin confortabil, prietenos și cald, fapt pentru care s-au folosit atât nuanțe neutre, cât și palete de culori vii, armonios îmbinate cu materiale naturale precum lemnul și metalul. Din living, până pe terasă, spațiul nou creat te invită să te destinzi și să te bucuri de fiecare moment petrecut acasă.

Dacă ți-a tras cu ochiul acest proiect, te invităm să afli mai multe despre celelalte idei puse în practică de echipa de design, la secțiunea portofoliu.