VIZITEAZA-NE

Hai sa discutam despre proiectul tau de design interior!

STUDIO TIMISOARA

Str. Scolii Nr. 2A
M: + 4 0723 124 634, T: +4 0732 402 631,
E-mail: info@whitedotdesign.ro

Blog | Târgul de la Milano

Articole Design Interior. Evenimente.

Prezența WDD la unul dintre cele mai mari târguri internaționale de mobilă din Europa; trenduri și mesaje în designul contemporan.

Experiența WDD la Târgul Internațional de Mobilă, Milano 2014

Salonul Internațional de Mobilă de la Milano este unul dintre cele mai importante evenimente anuale de design din lume, unde se dă trendul pentru anul în curs. Negreșit, am luat camera foto și carnețelul de notițe și am zburat spre capitala designului.

Printre atracțiile târgului s-au numărat finisajele noi care încorporează materiale „eterne” precum piatra sau marmura care prind forme și utilizări organice pentru a sugera impresia de atemporal într-o lume ce se schimbă în mod alert. Ingredientul surpriză: bazaltul.

Ne-am regăsit stilul în proiectele care au evidențiat jocuri de proporții și structuri, simetrie generoasă, corpuri liniare și contraste cromatice.

Dacă este să vorbim despre inovație, credem că a fost pe deplin îmbrățișată în proiectele care promovau noul trend eco / bio prin utilizarea inteligentă a tuturor resurselor și reducerea reziduurilor, îmbinarea sistemelor de deschidere a ușilor cu sisteme de sunet intuitive, respectiv crearea de iluzii optice prin proiectarea aparte a obiectelor de mobilier în spațiu.

Sănătatea și responsabilitatea reapar printre motivele frecvent abordate în proiectele prezentate în cadrul târgului. Cu precădere folosite în bucătării, texturile prietenoase, materialele eco, arta și funcționalitatea au redat ideea căminului original.

Și să nu uităm și de experiențele senzoriale de pe calea Brera, denumit și „districtul designului”, unde artiști vizuali, designeri și arhitecți se întrec în crearea de experiențe ce-ți păcălesc simțurile, astfel reușind să transforme orașul într-o sărbătoare.
Dincolo de amploarea evenimentului în general, combinațiile de materiale ce inspiră o sobrietate plină de gust, amestecul fin de clasic și inovativ, ceea ce ne-a impresionat cu această ocazie, și o face în fiecare an, este abordarea designului dincolo de estetic, funcțional. Designul are o misiune în sine.